Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Νέα αρχή...με γιουβετσάκι!!!

Ανανεωθήκαμε, φίλες και φίλοι και επιστρέψαμε δυναμικά!
Συνταγές, συμβουλές και ό,τι άλλο μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο την μαγειρική, τη γαστρονομία και τη διατροφή, θα είναι εδώ, για όλους εσάς!
Κάθε βδομάδα και μια νέα συνταγή!

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, οπότε πάμε παρακάτω...με γιουβετσάκι!!
Το αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό, που τόσο φοβόμαστε να μαγειρέψουμε..είτε το κριθαράκι θα μας βγει λασπωμένο, είτε με παραπάνω υγρά, και πάλι το γιουβέτσι δεν είναι όπως το φανταζόμαστε.
Οι παρακάτω συμβουλές ελπίζω να σας βοηθήσουν να γίνετε "ειδικοί" στο συγκεκριμένο πιάτο!
Ψάχνοντας, λοιπόν, σε βιβλία, συνταγές και διαδίκτυο, κατέληξα σε λίγα και απλά tips:
  1. Προθερμασμένος φούρνος και σκεύος.
    Όσο ετοιμάζουμε το κρέας μας και λίγο πριν το μεταφέρυμε στο σκεύος που θα ολοκληρώσουμε το φαγητό μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, με το σκέυος μέσα, ώστε όταν θα μπει το κρέας με τη σάλτσα του και το κριθαράκι να μην διακοπεί το "ψήσιμο" του. 
  2. Οι σωστές αναλογίες είναι το μυστικό της επιτυχίας.
    Πάντα μα πάντα φροντίζουμε η αναλογία υγρών - κριθαράκι να είναι 3 προς 1, πχ για 1 ποτήρι κριθαράκι μέτριο θα ρίξουμε 3 ποτήρια υγρά (σάλτσα-ζωμό ή νερό για να συμπληρώσουμε). Το ίδιο ισχύει αν μετράμε τα υλικά σε γραμμάρια, δηλαδή για 100 γραμμ. κριθαράκι θα βάλουμε 300 γραμμ. υγρά.
  3. Ο χρόνος είναι.. βοηθός μας.
    Από την στιγμή που θα βάλουμε το φαγητό μας στο φούρνο, σε 17 ακριβώς λεπτά το βγάζουμε και ελέγχουμε το βράσιμο του ζυμαρικού. Μην σας ανησυχεί αν έχει μερικά υγρά ακόμη, εφόσον έχετε τηρήσει τις αναλογίες που αναφέρονται παραπάνω. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο σκληρό τυρί Δανίας ή Πεκορίνο, ξαναβάζουμε το φαγητό στο φούρνο και σε 3-5 λεπτά, το πολύ, είναι έτοιμο!
    Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί", για 10-15 λεπτά, και να απορροφήσει σωστά τυχόν υγρά που έχουν μείνει.
  4. Το γιουβέτσι είναι ένα πιάτο που..δεν τρώγεται κρύο.
    Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που πρέπει να φαγωθεί αμέσως αφού μαγειρευτεί! Δεν είναι από τα φαγητά που μπορείς να μαγειρέψεις από την προηγούμενη ή να το ετοιμάσεις το πρωί και να το ξαναζεστάνεις το μεσημέρι.
    Αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο, μπορείτε να έχετε έτοιμο βρασμένο το κρέας από την προηγούμενη και να το ολοκληρώσετε περίπου μισή ώρα πρίν το σερβίρετε.
Τί περιμένετε λοιπόν...; Διαλέξτε ένα ωραίο κομμάτι κρέας, από το χασάπη της γειτονιάς σας, εγώ προτιμώ ελιά ή σπάλα μόσχου, ένα ποιοτικό κριθαράκι, πάντα μέτριο, και ετοιμάστε αυτό το υπέροχο φαγητό για τους αγαπημένους σας!
Καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου