Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Το πολύχρωμο σουβλάκι!

     Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν πόσο..γλυκατζού είμαι!Κι όπως είναι φυσικό,συχνά πυκνά παρακολουθώ,ως λάτρης της σοκολάτας επίσης,τον πολυαγαπημένο ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο.  
     Σήμερα ,λοιπόν,χαλαρώνοντας με την τηλεόραση και την εκπομπή του κου Παρλιάρου,είχα την ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύψω μια πολύ γλυκιά και εύκολη συνταγή που, χρόνια τώρα, μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
     Τα marshmallows είναι μικρά γλυκίσματα που σερβίρονται και πωλούνται ,όπως όλα τα ζαχαρωτά, σε μπουκίτσες,ενώ η ύπαρξή τους χρονολογείται πολύ πριν το 1900. Αρχικά,η παρασκευή τους γινόταν με έλαιο από το φυτό "δενδρομολόχα" και μέλι, όμως, στο "ταξίδι" τους στο χρόνο η σύνθεσή τους απλοποιήθηκε αρκετά.
     Αν σας "κέντρισα" το ενδιαφέρον,δεν έχετε παρά να τα φτιάξετε κι εσείς και να "γλυκάνετε" τους αγαπημένους σας!Είναι απλό και απολαυστικό!

Υλικά
400 γραμμάρια νερό
400 γραμμάρια ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνης ζαχαροπλαστικής
λίγη ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη,ενώ ταυτόχρονα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπωλ με νερό.
Μόλις το νερό στο κατσαρολάκι αρχίζει να βράζει,το βγάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
Αμέσως τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στο καυτό νερό και αφηνουμε το υγρό μείγμα να κρυώσει και να πάρει τη μορφή ζελέ.
Μόλις το μείγμα κρυώσει,το βάζουμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, και χτυπάμε μέχρι να γίνει λευκή μαρέγκα.
Για πιο όμορφο, αισθητικά, αποτέλεσμα μπορούμε να χρωματίσουμε τη μαρέγκα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας ή ακόμη και να χωρίσουμε το μείγμα σε δύο-τρία μέρη και να τα κάνουμε με περισσότερα χρώματα.
Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω ένα τετράγωνο τσέρκι.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της λαδόκολλας, μέσα στο τσέρκι, με ζάχαρη άχνη.
Ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι τη μαρέγκα ή το μέρος μαρέγκας ,σε περίπτωση που την έχουμε χωρίσει με διάφορα χρώματα,και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη την επιφάνεια.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα.
Την επόμενη μέρα,το βγάζουμε από το ψυγείο,αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε σε κύβους,τους οποίους μπορούμε να αφήσουμε έτσι και να φαίνεται έντονα το χρώμα στα πλάγια ή να τους βουτήξουμε σε ένα μπωλ με άχνη ζάχαρη ώστε να πάει σε όλες τις πλευρές.
Μια όμορφη ιδέα είναι να περάσουμε τα κυβάκια σε μικρά ξύλινα ή πολύχρωμα καλαμάκια και να τα προσφέρουμε έτσι, σα πολύχρωμα γλυκά "σουβλάκια"!
Καλή σας απόλαυση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου