Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΜΕΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!



Σήμερα έχει τα γενέθλειά του ο αγαπημένος μου, να τον χαίρομαι!, κι επιστράτευσα κάθε γνωστό κι άγνωστο μαγειρικό site να βρω κάτι εύκολο και οικονομικό για να σβήσει το κεράκι!
Έχοντας στην τσέπη μόνο 3 ευρώ, κατέληξα σε αυτό που ακολουθεί παρακάτω και πιστέψτε με είναι τέλειοοοοοοοοοοοο!

Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής(εγώ προτιμώ με σοκολάτα)
1 συσκευασία για σαντυγί(morfat ή σε σκόνη)
500ml γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
2 ποτήρια νερό

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη!
Καταρχήν βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα, να πάρει μια βράση, να γίνει σιρόπι. Μέχρι να ετοιμαστει το σιρόπι, στρώνετε τις φρυγανιές σε ένα ταψάκι(28-30εκ.), κατά προτίμηση ορθογώνιο για να είναι πιο εύχρηστο, αλλά γίνεται και σε στρογγυλό.
Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι, το περιχύνετε πάνω στις φρυγανιές να ποτίσουν καλά, μη το φοβηθείτε, γιατί θα σας γίνουν τραγανές αν δε το βάλετε όλο! Θέλουμε να μαλακώσουν.
Κατόπιν, με ένα μίξερ, φτιάχνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μπωλ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως, τη χτυπάτε για 5 λεπτά, σκόνη και γάλα, στο μπωλ, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, τη στρώνετε επάνω στις φρυγανιές και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω.
Το τελευταίο στάδιο είναι η σαντυγί, όπου και πάλι ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας, πάλι έχει λίγο χτύπημα με το μίξερ και τίποτε παραπάνω. Αν σας αρέσει το λίγο παραπάνω γλυκό, προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη στη σαντυγί λίγο πριν κλείσετε το μίξερ.
Απλώνετε τη σαντυγί επάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής, που έχετε κρυώσει ήδη για αρκετή ώρα στο ψυγείο,στο ταψί, και στολίζετε επάνω την τούρτα με ό,τι τραβάει η όρεξή σας..! Φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, σκόνη κακάο, σοκολατάκια, τρούφα κι ό,τι άλλο σκεφτείτε ή έχετε πρόχειρο.
Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει λίγο στο ψυγείο και σερβίρετε!
Καλή σας απόλαυση!


Υ.Γ. Το γλυκό το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει γιατί αλλιώς θα σας γίνει λίγο σα μους προς σούπα..:)
Υ.Γ.2.Αν φοβάστε την ιδέα της φρυγανιάς, μπορείτε να βάλετε παντεσπάνι ή μπισκότα, με την ίδια διαδικασία σιροπιάσματος. Γίνεται εξίσου γευστικό το γλυκό, απλά με τις φρυγανιές είναι πιο οικονομικό και, εφ'όσον το σιροπιάσετε καλά, φαίνετε σα παντεσπάνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου