Αν η μαγειρική είναι η "σχέση ζωής" μου, τότε η ζαχαροπλαστική είναι ο κρυφός δεσμός, η αμαρτία και το πάθος που, ενώ είναι "απαγορευμένο", "υποκύπτουμε" και μετά το μετανιώνουμε!
Σαν μεγάλη γλυκατζού, λοιπόν, θα ήταν τεράστια παράλειψη αν δεν μοιραζόμουν μαζί σας αγαπημένες μου γλυκές γεύσεις.
Γεύσεις που όπως πάντα, θα μπορείτε να μοιραστείτε κι εσείς με τους αγαπημένους σας, εύκολα και γρήγορα!
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω τρία αγαπημένα ελληνικά γλυκά, που είναι νόστιμα και πολύ απλά στην παρασκευή τους. Πάμε να δούμε τις συνταγές!
Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά (η μέτρηση γίνεται με κλασσικό ποτήρι νερού, απλώς χρησιμοποιούμε το ίδιο για όλα τα υλικά για να είναι ασφαλής η αναλογία)
3/4 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια κορν φλάουρ
3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ρυζόγαλο
Υλικά
1200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια ρύζι Γλασέ
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
λίγη βανίλια ή βανιλίνη
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σαν μεγάλη γλυκατζού, λοιπόν, θα ήταν τεράστια παράλειψη αν δεν μοιραζόμουν μαζί σας αγαπημένες μου γλυκές γεύσεις.
Γεύσεις που όπως πάντα, θα μπορείτε να μοιραστείτε κι εσείς με τους αγαπημένους σας, εύκολα και γρήγορα!
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω τρία αγαπημένα ελληνικά γλυκά, που είναι νόστιμα και πολύ απλά στην παρασκευή τους. Πάμε να δούμε τις συνταγές!
Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά (η μέτρηση γίνεται με κλασσικό ποτήρι νερού, απλώς χρησιμοποιούμε το ίδιο για όλα τα υλικά για να είναι ασφαλής η αναλογία)
3/4 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια κορν φλάουρ
3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, άδεια, στη φωτιά, να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τη μισή ζάχαρη, να καραμελώσει, ανακατεύοντάς την προσεκτικά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
- Μόλις η καραμέλα πάρει το χρώμα που θέλουμε, χαμηλώνουμε αρκετά, τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, ώσπου να αρχίσει να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Προαιρετικά, τέλος, ρίχνουμε, σε κομμάτια, αμύγδαλα ή καρύδια.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε καραμελώνουμε από πάνω ζάχαρη, πασπαλίζοντας και καίγοντας με ένα φλόγιστρο.
Ρυζόγαλο
Υλικά
1200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια ρύζι Γλασέ
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
λίγη βανίλια ή βανιλίνη
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνουμε να σιγοβράσει, για 25 λεπτά περίπου, και ανα διαστήματα ανακατεύουμε λίγο, για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Όταν το ρύζι έχει βράσει και το μείγμα μας έχει χυλώσει, το γλυκό μας είναι έτοιμο.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια, στα οποία θα το σερβίρουμε.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με κανέλα.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά(για 12-14 μερίδες)
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
250 γραμμάρια βούτυρο ή λάδι
100 γραμμάρια αμύγδαλα
κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
1 1/2 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα.
- Λιώνουμε τη λιπαρή ύλη(βούτυρο ή λάδι) σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.
- Καβουρδίζουμε, μέχρι να πάρει το μείγμα μας ένα καστανόξανθο χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα.
- Προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί όλο και να αρχίσει ο χαλβάς να βγάζει φουσκάλες.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με κανέλα.
Δοκιμάστε κι εσείς αυτά τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, σε κάθε περίσταση ή στιγμή ..λιγούρας!
Καλή σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου