Για κύριο πιάτο σας έχω φαχίτας με μοσχάρι!
Υλικά που χρειάζεστε για 4 μερίδες:
(500 θερμίδες ανά μερίδα)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γραμμάρια μοσχάρι για κατσαρόλα σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές σε ροδέλες
4 τορτίγιες
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ανακατεμένες με 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε το κρέας για να "θωρακιστεί".Προσθέτετε τις πιπεριές και τηγανίζετε για 5 λεπτά ακόμα ώσπου να ροδίσουν.Μοιράζετε το μείγμα στις τορτίγιες,που έχετε ζεστάνει,σκεπάζετε με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαιντανό ή κόλιανδρο.Διπλώνετε σε ρολά και σερβίρετε με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.
Tip:Μπορείτε να βάλετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι,που θα χρησιμοποιήσετε,στο τραπέζι,όσο είναι ακόμη ζεστό,ώστε ο καθένας να βάζει όση ποσότητα γέμισης και ντρέσινγκ επιθυμεί,στη δική του τορτίγια.
Και μετά από αυτό,τί καλύτερο από ένα φρουτένιο επιδόρπιο..?Τί θα λέγατε για μπανάνες εξωτικές?
Η διαδικασία απλή..
Ψήνετε στο γκριλ 6 μπανάνες(με τη φλούδα) και από τις δυο πλευρές,ώσπου να μαυρίσουν.Μόλις βγάλετε από το φούρνο,πιέζετε να ανοίξει η φλούδα και ρίχνετε σε κάθε μπανάνα από 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι και 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος.Σερβίρετε αμέσως.
Λοιπόν δοκιμάστε τα αμέσως!Θα τα λατρέψετε!
Καλή σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου