Ριγκατόνι με πιπεριές!
Τί χρειαζόμαστε:
400γραμμάρια ριγκατόνι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
4-5 φύλλα βασιλικός ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
τριμμένη παρμεζάνα
λάδι,αλάτι,πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Έπειτα,ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές,σκεπάζουμε το τηγάνι και,αφού τις σοτάρουμε για 15 λεπτά,τις αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια,κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και, όταν οι πιπεριές γίνουν χλιαρές, πολτοποιούμε τα 2/3 από αυτές στο μίξερ με το βασιλικό ή το θυμάρι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και ρίχνουμε στον πολτό πιπεριάς ένα φλυτζανάκι από το νερό που έβρασαν τα ριγκατόνι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά ανακατεύουμε αμέσως τα ζυμαρικά με τη σάλτσα,προσθέτουμε τις υπόλοιπες πιπεριές,ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Γρήγορα,οικονομικά και νόστιμα!Ελπίζω να σας αρέσουν!
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου