Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σήμερα φτιάχνουμε πίτσα!


Είστε με παρέα σπίτι κι έχετε όρεξη για πίτσα?Μην επιλέξετε την εύκολη λύση της παραγγελίας!Απλά χρησιμοποιήστε μια έτοιμη βάση για πίτσα που θα έχετε στην κατάψυξή σας,διαλέξτε τα αγαπημένα σας υλικά και η πίτσα σας θα ναι έτοιμη γρήγορα και νόστιμα!
Ορίστε μερικές ιδέες:
1.Margerita
Κόβετε σε ροδέλες 2 ντομάτες και τις αραδιάζετε επάνω στη βάση για πίτσα.Σκεπάζετε με φέτες από τυρί μοτσαρέλα και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου,ώσπου να ψηθεί η βάση της πίτσας.

2.Με λουκάνικα και ντομάτες
Σκεπάζετε τη βάση με έτοιμη σάλτσα ντομάτας,φετούλες από λουκάνικο(πικάντικο ή όχι),1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και μερικές ψιλοκομμένες ελιές.Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

3.Με καπνιστό σολωμό
Ψήνετε τη βάση για 7-8 λεπτά,γυρίζοντας μια φορά,να ροδίσει και να ψηθεί κι από τις δυο πλευρές.Όταν ψηθεί,την αλείφετε με τυρί κρέμα,σκορπάτε επάνω λωρίδες από καπνιστό σολωμό,λίγο κάρδαμο αν θέλετε και λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.Σερβίρετε αμέσως μόλις βγάλετε από το φούρνο.

4.Χαβανέζικη
Ψήνετε στο φούρνο φέτες ανανά(από κονσέρβα) για 5 λεπτά,ώσπου να αρχίσουν να καραμελώνουν.Αλείφετε τη βάση με 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας και τη σκεπάζετε με φέτες ζαμπόν και τον ανανά.Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου,ώσπου να λιώσει το τυρί.

5.Καυτερή
Αλείφετε τη βάση με 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας.Σκεπάζετε με φέτες από σαλάμι,πράσινες πιπεριές και καυτερά τσίλι.Πασπαλίζετε τριμμένο τσένταρ και ψήνετε ώσπου να λιώσει το τυρί.

Tip για tip
Για τις συνταγές χρησιμοποιήστε τραγανές βάσεις για πίτσα με 25 εκ διάμετρο.
Όλες οι πίτσες πρέπει να ψηθούν στους 220 βαθμούς.
Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας,είτε φτιαγμένη από σας είτε έτοιμη από βαζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου